Dr. Öğretim Üyesi Mahmut BAKIR

Müdür Yardımcısı: Sivil Havacılık Yüksekokulu
Dr. Öğretim Üyesi, Havacılık Yönetimi Anabilim Dalı
Eğitim: Ph.D 2022, Anadolu Üniversitesi

Araştırma Alanları: Havayolu Pazarlaması, Havayolu Yönetimi, Hizmet Pazarlaması, Yolcu Hizmetleri, Tüketici Davranışları, Pazarlama Araştırması, Nicel Araştırma Yöntemleri
Seçilmiş Çalışmaları: 2018 yılında “Havayolu İşletmelerinde E-Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesine Yönelik Bütünleşik Bir Yaklaşım” adlı tez çalışmasıyla yüksek lisans, 2022 yılında “Müşteri Memnuniyeti ve Öncüllerinin Müşteri Vatandaşlığı Davranışı Üzerine Etkisi: Kültürlerarası Bir Karşılaştırma” adlı tez çalışmasıyla doktora derecesini almıştır. “Application of Fuzzy AHP and Fuzzy MARCOS Approach for the Evaluation of E-Service Quality in the Airline Industry”, “How to Achieve Passenger Satisfaction in the Airport? Findings from Regression Analysis and Necessary Condition Analysis Approaches through Online Airport Reviews”, “The Role of In-Flight Service Quality on Value for Money in Business Class: A Logit Model on the Airline Industry” ve “What can we learn from the JATM literature for the future of aviation post Covid-19?-A bibliometric and visualization analysis” yayınlarından bazılarıdır.
TÜBİTAK 2237 Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Sivil Havacılık Yönetimi ve Yönetim/Organizasyon Ve Pazarlama Alanlarında Eğitim Gören Doktora Öğrencileri İçin Proje Yazma Eğitimi” adlı projede yer almıştır. Ulusal/Uluslararası makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri çeşitli dergi ve platformlarda yayınlanmıştır.

Ofis: Havacılık Yönetimi
Tel: +90 (362) 313 0055 | 2402