7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlamaları

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Yüksekokulumuzda coşku ile kutlandı.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirbağ Konferans salonunda Sivil Havacılık Topluluğu tarafından düzenlenen, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kutlamalarında Türk Hava Yolları İstihdam Müdürü Tuğba Cerrah ve Türk Hava Yolları Yurt Dışı İşe Alım Şefi Büşra Bayram’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘’ Türk Hava Yolları’nın Dünya Sivil Havacılık Sektöründeki Yeri, İnsan Kaynakları Süreçleri ve İstihdam Politikaları’’ içerikli programda, öğrencilerimiz sektörün önemli isimleriyle bir araya geldi. Ondokuz Mayıs İlçesi Kaymakamı Sayın İbrahim Civelek, Ondokuz Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Salih Kesgin ve Prof. Dr. Ali Bilgin’in teşrif ettikleri; Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile başlayan programımız, Türk Havayollarından gelen misafirlerimizin sunumları ve soru cevap bölümü ile devam etmiştir.
Programın ardından öğrencilerimiz, 19 Mayıs Belediyesinin ikramı olan hamsi festivalinde buluşarak konuklarımızla birlikte yemek yediler. Etkinliğimizin sonunda öğrencilerimize günün anlam ve önemini anmak amacıyla, ‘’HÜRKUŞ; Göklerdeki Kahraman ‘’ filmini Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle kampüsümüzde kurulan açık hava sineması imkanıyla izletilerek bu özel günü bir festival havasında kutladılar.

Katkıda bulunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

11 Aralık 2023