2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UYGULAMALI EĞİTİM/İŞYERİ EĞİTİMİ İÇİN BELİRLENEN KRİTERLER

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde (8. Yarılı seçmeli dersi olarak) açılacak HYB440-İşletmede Mesleki Eğitim dersinin başvurularının 15 Kasım 2023 – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Başvurunun yapılabilmesi için başvuru dilekçesinin (EK1) Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, öğrenciler tarafından bulunacak işyerlerinin belirlenen kriterlere uygun olması ve ilgili kriterlerin işyeri tarafından sağlandığına dair beyannamenin (EK2) başvuru dilekçesi ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Yapılan başvurular sonucunda nihai kararı Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonu verecektir.

Uygulamalı eğitim yapacak öğrenciler için asgari kriter

-Son sınıf öğrencisi olmak ve alt dönemlerden dersinin olmaması,

İşyeri Kriterleri

İşyeri Uygulaması eğitimini yapmak isteyen öğrenciler, işyerlerini aşağıdaki kriterlere göre seçmeleri gerekmektedir. İstenilen ek bilgiler başvuru dilekçesiyle birlikte Bölüm Uygulamalı Eğitimler Komisyonuna ibraz edilmelidir.

SHGM tarafından yetkilendirilen/sertifikalandırılan aşağıdaki iş kollarında faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlarda işyeri uygulaması eğitimi yapılabilir.

Hava Ulaştırma İşletmeleri

Hava Aracı Bakım Kuruluşları

Tedarikçi Kuruluşlar

Havaalanı İşletmecileri

Terminal İşletmecileri

Yer Hizmetleri İşletmecileri

Hava Kargo Kuruluşları

Büyük Ölçekli Uçuş Eğitim Organizasyonları

Buna ek olarak, SHGM yetkilendirmesi haricinde aşağıdaki kriterleri sağlayan Havayolu şirketlerine tedarik hizmeti sunan diğer kurum/kuruluşların pazarlama, satış, finans, muhasebe, insan kaynakları, gelir yönetimi vb. departmanlarında da işyeri uygulaması eğitimi yapılabilir.

24 Kasım 2023