!!! 4. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine – HYB440 İşyeri Uygulamaları Başvuruları Başladı !!!

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde (8. Yarılı seçmeli dersi olarak) açılacak İşyeri Uygulamaları dersinin başvuruları 30 Ocak – 10 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Başvurunun yapılabilmesi için başvuru dilekçesinin Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, öğrenciler tarafından bulunacak işyerlerinin belirtilen kriterlere uygun olması ve istenilen kriterlerin ilgili işyeri tarafından sağlandığını gösterir yazının başvuru dilekçesi ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Yapılan başvurular sonucunda son kararı Bölüm İşyeri Uygulaması Komisyonu verir.

İşyeri Uygulamaları Eğitimine Başvuru Şartları (Öğrenci)

• Son sınıf öğrencisi olmak ve alt dönemlerden dersinin olmaması
  • GANO’nun 4.00 üzerinden en az 3.00 olması,
  • GANO’nun %50’si (yüzlük sisteme göre) ile Havacılık İngilizcesi I ve II derslerinin not ortalamasının %50’si alınmak koşuluyla başvurular en yüksekten en düşüğe sıralanır.

İşyeri Kriterleri

İşyeri uygulama eğitimini yapmak isteyen öğrencileri işyerlerini aşağıdaki kriterlere göre seçmeleri gerekmektedir. İstenilen ek bilgileri başvuru dilekçesiyle birlikte bölüm işyeri uygulaması komisyonuna ibraz edilmesi gerekmektedir.

SHGM tarafından yetkilendirilen/sertifikalandırılan aşağıdaki iş kollarında faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlarda işyeri uygulaması eğitimi yapılabilirler.

• Hava Ulaştırma İşletmeleri
  • Hava Aracı Bakım Kuruluşları
  • Tedarikçi Kuruluşlar
  • Havaalanı İşletmecileri
  • Terminal İşletmecileri
  • Yer Hizmetleri İşletmecileri
  • Hava Kargo Kuruluşları

Buna ek olarak, SHGM yetkilendirmesi haricinde aşağıdaki kriterleri sağlayan öncelikle Havayolu şirketlerine tedarik hizmeti sağlayan ve diğer kurum/kuruluşların pazarlama, satış, finans, muhasebe, insan kaynakları, gelir yönetimi v.b. departmanlarında işyeri uygulama eğitimi yapılabilir.

• Satış hasılatının 50 Milyon TL ve üzeri olan Kuruluşlar
  • Çalışan sayısı 20 ve üzeri olan kuruluşlar