Uçuş Ekibi Seçiminde Psikolojik Değerlendirme Süreci

Samsun Üniversitesi Havacılık Yönetimi 3.sınıf öğrencileri Esma KÖY ve Esra KILINÇ’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Uçuş Ekibi Seçiminde Psikolojik Değerlendirme Süreci” konulu  etkinlik, aynı zamanda alanında uzman iki önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılarımızdan ilki, Havacılık Psikolojisi alanında uzman psikolog olan Mehmet Ali ERKUŞ iken; diğer katılımcımız, Pegasus Havayolları’nda kaptan pilot olarak görev yapan Onur Münir TEŞOĞLU idi. Programın moderatörlüğü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal YILMAZ, Havacılık Psikolojisi ile ilgili bir dersin birçok üniversiteden ayrıcalıklı olarak Samsun Üniversitesi’nde ilk kez veriliyor olmasının öneminden bahsederek, programın öğrencilere sağlayacağı farkındalık ve ayrıcalıklardan söz etti. Etkinliğin açılışında uçuş motivasyonu konusu ele alınırken, program akışı boyunca katılımcıların ve konuşmacıların interaktif etkileşim içinde olduğu bir etkinlik gerçekleşti. Konukların vermiş olduğu samimi cevaplar, katılımcıların rahat bir şekilde soru sormalarına olanak sağladı. Etkinliğin  açık oturum şeklinde, yaşanmış deneyimler ve örnekler üzerinden gerçekleşmesi,  konuya ilgi duyan herkesin kafasındaki soru işaretlerini gidermesine olanak sağladı. Program; moderatör, konuşmacılar ve katılımcıların karşılıklı teşekkürleriyle son buldu.

Programı izlemek tıklayınız.

28 Mart 2021