Havacılık Yönetimi

Anasayfa » Havacılık Yönetimi

Havacılık Yönetimi Lisans Programı, Sivil Havacılık Yüksekokulu’na bağlı olan bir bölümdür.

Sivil havacılık günümüzde çok hızlı gelişen bir sektördür. Buna bağlı olarak Havacılık Yönetim Programı’nın amacı, havacılık sektöründeki işletmelerin yönetiminde, hava alanlarında ve yer hizmetlerinde çalışacak kadroları güncel bilgi ve vasıflarla donatmak, sektörde başarılı şekilde hizmet verecek şekilde yetiştirmektir. Ayrıca, Havacılık Yönetimi Bölümü, havacılık sektöründe teorik ve pratik bilgiye sahip, deneyimli ve bilgili öğrenciler yetiştirmenin yanında, ileri düzeyde bilimsel çalışmalara ve araştırmalara da katkıda bulunabilecek, havacılık alanında deneyimli yöneticiler ve eğiticiler yetiştirmeyi de amaçlamaktadır. Havacılık Yönetimi lisans programı, 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek, konuyla ilgili yeni bilgileri kullanabilecek ve sektörün gelişimine katkı koyabilecek bilgi ve vasıflara sahip düzeyde öğrencilerin yetiştirilmesini hedeflemiştir.

Havacılık Yönetimi lisans programı birçok lisans programları ile ortak yönleri olan bir daldır. Bu dalın işletme, hukuk, insan kaynakları, pazarlama, ve bilgisayar enformasyon sistemleri lisans programları ile birçok ortak yönleri vardır.

İş Olanakları

Havacılık Yönetimi Bölümü havacılık alanında devlet ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Mezunlar bu amaca uygun olarak yetiştirilmektedirler. Mezunlar, havayolları, havaalanları, yer hizmeti işletmelerinin gerek yönetim gerekse diğer işletme fonksiyonlarında görev alacak şekilde eğitim almaktadırlar.

Mezunlar işletmecilik eğitimlerinin yanısıra havacılığın temel konularında ve uzmanlık gerektiren bazı alanlarında bilgi sahibi olacak şekilde eğitim almaktadırlar. İşlemecilik alanında, pazarlama, finansman, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve üretim alanlarında almış oldukları derslerle birlikte havacılık alanında bu derslerin havacılık sektörüne uygulanabildiği havayolu pazarlaması, havayolu yönetimi, havaalanı yönetimi ve havacılık finansı gibi dersler almaktadırlar. Ayrıca havacılık sektörüne özgü olarak havacılık güvenliği ve emniyeti, havaalanı operasyonları ve hava taşımacılığı gibi mesleki dersleri de almaktadırlar. Bölüm dersleri havacılık sektörünün de ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme amacına yönelik olarak ingilizce olarak da verilmektedir.

Havacılık Yönetimi bölümünden mezun olacak öğrencilerin şu sahalarda istihdam edilebilmeleri mümkündür:

  • Özel işletmeler
  • Hava alanları
  • Hava ulaştırma yolcu hizmetleri
  • Kargo hizmetleri
  • Uçuş operasyon planlaması
  • Uçuş pazarlaması
  • Hava alanı planlaması

 

Öğrenci Destek Hattı