Hakkımızda

Anasayfa » Hakkımızda

Sivil havacılığın serbestleşmesiyle birlikte hava taşımacılığı sektöründe artan rekabet gücü küresel anlamda sektörün büyümesine ciddi katkıda bulunmuştur. İnsanların daha güvenilir buldukları hava taşımacılığını tercih etmesiyle de sektörün büyüme ve gelişim ivmesi artmaya devam etmektedir. Ülkemizin de, küresel boyutta havacılık sektöründeki gelişmeleri takip etmesi sonucunda bu alanda 2003 yılından itibaren çok hızlı büyüyerek sektörün yurtiçinde küresel pazarla eş zamanda gelişmesini sağlamıştır. Bu doğrultuda, Üniversitemizin Sivil Havacılık Yüksek Okulu büyüyen havacılık sektörüne nitelikli personel yetiştirmeye yönelik olarak Bakanlar Kurulu’nun 2009/15037 sayılı kararı uyarınca 23 Haziran 2009’da kurulmuştur.

Yüksekokul Üniversitemizin Ballıca yerleşkesinde faaliyete geçmiştir. Aralık 2013’ten itibaren yeni binasında faaliyetlerini sürdürmektedir. 4 yıllık lisans programı uygulayan Havacılık Yönetimi bölümü faaliyette olup, Pilotaj ve Hava Trafik Kontrolörlüğü bölümleri henüz kuruluş aşamasındadır. Bu bölümlerin de öğrenci alabilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Havacılık Yönetimi Bölümü ilk öğrencilerini 2011-2012 Eğitim öğretim yılında almış olup, 2014-2015 Eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda da ilk mezunlarını vermiştir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından akredite edilmiş alanında uzman eğitmen kadrosu, uygulamalı eğitimler için gerekli olan laboratuvar ortamları ve bünyesinde havaalanı bulunduran iki Devlet Üniversitesinden biri olması ile öğrenci tercihlerinde kısa zamanda istenilen yeri sağlamıştır.

Havacılık Yönetimi programdan mezun olabilmek için toplam 240 AKTS kredilik ders alınması gerekmektedir. Bölümün lisans programında da yer alan staj yapma şartı bulunmaktadır. 3. Sınıfın bahar dönemi sonunda yapılacak stajın en az 30 iş gününü kapsaması gerekmektedir.

Yüksekokul yerleşkesinde öğrenciler için gerekli tüm sosyal imkânlar mevcuttur. Öğrencilerimizin sosyal tesislerden de rahatlıkla yararlanmaları mümkündür. Yerleşke sahasında, yemekhane, kantinler, kafeteryalar ve KHK’ya bağlı 426 kişilik yurt bulunmaktadır.

Yüksekokul bünyesinde internete bağlı yeterli sayıda bilgisayarlı laboratuar ve kütüphane mevcuttur. Ayrıca, bilgisayarlarda öğrencilerin kullanabileceği birçok lisanslı genel amaçlı ve mesleki programlar da bulunmaktadır.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Mezunları; temel havacılık uçuş bilgileri, havaalanı ve terminal işletmeciliği, yer hizmetleri, uçuş emniyeti ve işletme (iletişim, bilgisayar, insan kaynakları) bilgisiyle donanmış durumdadırlar. Bu kapsamda, mezunlarımızın havacılık alanında yeniliklere açık, sürekli kendini geliştirebilecek, kısa sürede mevcut sistemlere uyum sağlayabilecek, takım çalışmasına yatkın olarak yetiştirilmelerini sağlamak hedefimizdir.

 

Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürlüğü

Öğrenci Destek Hattı